Bali lampen – AERIS LUMEN

Der er ingen tvivl om, at vores oxideret kobberlampe, som også kaldes Bali lampe er populær. Lampen sælges under brandet AERIS LUMEN som er den originale lampe. Du kan læse mere om AERIS LUMEN her. Vi har vi samlet de fleste spørgsmål og svar nedennævnt. Har du dog spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Q. Er der kopier af AERIS LUMEN lampen

A. Ja desværre er lampen så populær, at der er enkelte forhandlere i Danmark, der sælger en meget dårlig kvalitet. Vi har set lamper, som ikke er oxideret men er malet og hvor lamperne ikke er helt runde – men mere “buttet”. Vi har også set modeller som ikke er af kobber, men er messing!. Vi kan kun anbefale, at du vælger at se lampen først hvis du er i tvivl – prisen er som regel meget billig for disse lamper.

 

Q. Hvor bliver AERIS LUMEN lampen produceret?

A. AERIS LUMEN lampen produceres i Indonesien. Vores producent laver et kvalitets håndværk, hvor vi løbende kontrollere dette for at kunne tilbyde det bedste produkt og kvalitet. Lampen er håndlavet og hver lampe er derfor helt unik. Det er også derfor der kan være forskel på de enkelte lamper – hver lampe har sit helt eget udtryk.

 

Q. Hvad størrelse lampe skal jeg vælge?

A. De fleste vælger en lampe med en diameter på 45 cm eller 50 cm over spisebordet. 35 cm, kan også gå an hvis spisebordet ikke er så bredt eller bordet er mindre.

Lyskeglen er ikke så bred på en AERIS LUMEN lampe, derfor kan fint vælges to lamper hvis spisebordet er langt, altså over 180 cm. Lamperne med en diameter på 25 cm eller 35 cm er mest anvendt til at hænge i et hjørne i et rum eller over en kogeø eller lignende. Den store lampe i Ø70 vil passe rigtig godt i en stor hall eller en stor stue.

 

Q. Hvad vejer en lampe?

A. Lamperne er ikke tunge og kræver derfor ikke ekstra wire – medmindre det er lampen i størrelse Ø70. Ca. vægt pr.  lampe (inkl. fatning og ledning) er:

 

  • Ø25: 0,8 kg
  • Ø35: 1,4 kg
  • Ø45: 2,2 kg
  • Ø50: 3,0 kg
  • Ø70: 5,7 kg

 

Q. Er der forskel i struktur i lamperne?

A. Ja – alle lamper er unikke og håndproduceret, hvorfor ikke to lamper der er ens. Du er altid velkommen til at komme og finde netop de lamper der passer til dig. Hvis vi skal sende lamperne til dig – skal vi gøre vores til, at finde to lamper der matcher hinanden godt.

 

Q. Hvad lyskilde skal jeg bruge til en AERIS LUMEN lampe?

A. Vi har gode erfaringer med en LED pære med en høj lumen (over 1000). Feks. en sparepære på 8,2W som har en effekt som den gamle glødepære på 75W. Vi har også i vores SHOP en flot GLOBE Led pære der er 125mm i diameter.

 

Q. Hvor højt over spisebord skal jeg hænge lampen?

A. Hvis du skal have en eller to lamper over dit spisebord vil vi anbefale at du har en høje på mellem 55-60 cm målt fra spisebordet og op til underkanten af lampen. Det er en fin højde, hvor lampen ikke generer når man ser over på de andre ved spisebordet og ligeledes kan man nyde den smukke kobberfarve indvendigt i lampen.

 

Q. Leveres lampen med ledning ?

A. Ja – alle lamper leveres med standard ledning på 3 meter i sort stof. Du kan i vores SHOP også vælge en 5 meter sort stof ledning i tillæg. Endvidere leveres lampen isat fatning E27, hvor vi har monteret ledningen.

 

Q. Hvad hvis jeg har valgt forkert størrelse lampe

A. Hvis du kommer hjem og finder ud af at lampen er for lille eller for stor så kontakter du os blot og vi finder ud af en ombytning til en anden størrelse. Det er vigtigt for os at du bliver tilfreds. Men gerne indenfor 14 dage.

 

Q. Skal lamperne pudses indvendigt

A. Nej – lamperne skal ikke pudses indvendigt. De bliver ikke mørke som det sker med en kobbergryde der udsættes for meget varme. Irringsprocessen for kobber er på 25-30 år.