Loftslamper

Loftslamper findes i utallige typer. Det er et af de områder indenfor bolig og indretning, hvor der findes flest produkter. Der er utrolig mange flotte produkter på markedet i mange forskellige materialer og udformninger. Det kan være svært at finde den rigtige loftslampe til sit hjem. Vi har fundet nogle  som vi synes er specielle og anderledes. Lamper der har et godt design, som passer godt til det nordiske og enkle design. Lamper der passer godt til de danske boliger. Loftslamper vi har til salg er alle unikke. Vi har f.eks. de populære Balilamper som er produceret af kobber og de fås med en grøn oxidering, en bruneret kobber eller sort mat udvendig. Lamperne kan også bruges som en gulvlampe hvor en rund ring placeres på gulvet og lampen placeres i denne.

Viser 1–24 af 184 resultater

Hvad er en loftslampe?

En loftslampe er jo som navnet sider en lampe der hænger i loftet. Men der er mange udtryk - nogle kaldes pendellamper, hængelamper og meget andet. Men de fleste loftslamper er dem man tænker på som hænger over et spisebord.

Hvor højt skal en loftslampe hænge?

Dette er et af de spørgsmål vi oftest får når vi sælger vores loftslamper. Og igen her er der ikke et endegyldigt svar, da det også kommer meget an på, hvad det er for en lampe som du skal have hængende. Men en rettesnor kan vi dog give:

  • Store lamper skal hænge 60-70 cm over bordet
  • Små lamper skal hænge 55-65 cm over bordet

Det er altså målt fra bordets overflade og til lampen. Hvis man ser på en lampe som vores oxideret kobberlampe - her anbefaler vi at den hænger 55-60 cm fra bordets overflade. Det gør at man kan sidde 2 personer overfor hinanden og se hinanden i øjnene uden at blive forstyret af lampen.

Så i bund og grund skal du lige eksperimenterer lidt med højden før du endeligt vælger den - prøv at sidde 2 personer overfor hinanden og her skal I altså kunne se hinanden i øjnene.

Tilslutning af loftslampe

Når din loftslampe skal tilsluttes kan det igen være afhængig fra model eller type af lampen - så se på den konkrete specifikation hvordan den skal tilsluttes. Ofte skal man dog fange et loftsudtag så der kan komme strøm til lampen. I loftudtaget er der  som regel mulighed for at tilslutte flere lamper.

Hvis lampen skal tilsluttes et lampeudtag så skal den brune ledning normalt forbindes til enten "M1" eller "M2" og i nogle tilfælde til "L" eller "P" i lampeudtaget. Blå: Den blå ledning bruges til nul fasen. I lampen er nul klemmen normalt mærkeret med et "N" eller "0".

Lamper

Lamper er vel et af de interiørprodukter der sælges mest af og hvor der er et meget stort udvalg. Derfor er det tit svært at vælge lamper til spisebordet. Vi har på hos Designhome forsøgt at finde lamper som vi selv kan lide og som er specielle og du måske ikke lige kan købe alle steder. Lampen er med til at sætte prikken over i´et i en boligindretning - så derfor skal de også vælges med omhu.

Vi har loftslamper af mange spændende materialer. Se eventuelt vores smukke lamper fra Gantlights - som er betonlamper - altså et råt produkt der ofte står sammen med et mere blødt produkt og derfor giver et godt samspil.

Dæmpbar lampe

Ved valg af loftslampe så vær gerne opmærksom på om lampen kan dæmpes eller ikke. Hvis den ikke kan dæmpes så er der typisk mulighed for en dæmpning ved stik kontakten men så skal du dog være opmærksom på om selve lyskilden også er dæmpbar - eller om teknikken i lampen er forberedt hertil.