Produkter

Verdenskort i træ

Verdenskort i træ til væg

Vi kan nu præsenterer vores 3D verdenskort i træ. Kan sættes på en væg og pynter samtidig med at det er sjovt at studere de forskelle verdensdele. Det er også muligt at sætte en nål på de steder hvor du har været eller måske planlægge den næste ferierejse. Børnene vil elske dette verdenskort som findes i flere forskellige størrelser.

Når du modtager verdenskortet er det i en flot æske hvor kortet er pakket i forskellige lag. Stille og roligt åbner du lag for lag og vil anbefale at du lægger kortet ud på gulvet, så du kan få en fornemmelse af hvor stort det er. Nu er du klar til at sætte verdenskortet op på væggen. Sørg for at væggen er ren hvor det skal hænge. Følg den anvisning som er vedlagt i æsken og tag dig god tid. Vær gerne to om at sætte kortet op og afsæt gerne et par timer – det er ret hyggeligt. Stille og roligt kommer verden nu frem på væggen og til sidst kan du afslutte med at sætte navne på verdens havene på.

Nu er kortet sat op og nu kan du vælge at sætte flag/nåle på de lande du har besøgt. Det er ret sjovt og du kan også planlægge hvor din næste rejse skal gå hen.

Bedste kvalitet

Bemærk, at vores kvalitet af verdenskortet er af højeste kvalitet – træet er birkefiner og ikke blot en billig spånplade/MDF plade som vi har set på billige kopi produkter. Det er et kort du skal have hængende i mange år måske – så det er vigtigt at kvaliteten er god. Selve udskæringerne på 3D verdenskort er naturligvis ikke altid lige nøjagtige – det er svært at få det skåret så alt passer til punkt og prikke. Det er helt umuligt. Der er derfor også enkelte øer som ikke kan være på kortet. De kan være for små umulige at få placeret. Så 3D verdenskort i træ skal opfattes som et stykke smuk kunst – og smukt er det.

Hvis du hænger verdenskortet op på din væg og du får gæster – så vil de straks se kortet og gå hen og mærke på det. Snakken vil straks gå op, at det er sjovt og det ser flot ud og indenlænge så vil dine gæster begynde at tale om de sider de har været osv. – ret sjovt.

Vælg størrelse på verdenskort i træ

Vi har flere forskellige størrelser på kortet. Så uanset hvor stor eller lille din væg er så har vi et kort der passer på din væg. Se alle vores størrelser under produktet som du finder her.

Når du har valgt størrelsen på verdenskortet så er det tid at vælge lidt tilbehør. Det er sjovt med tilbehør. Du kan f.eks. købe fotorammer som du kan sætte op på væggen. Indsæt et foto i rammen og sæt det op på væggen med de medfølgende dobbeltklæbende mærkater og du har et smukt minde. Du kan også tilkøbe de små flag som du kan sætte på hvert land. Endelig kan du købe små stjerner – dem kan du bruge på lande hvor du måske gerne vil rejse til eller andet.

Verdenskort nu på dansk

Vores verdenskort kan nu leveres på dansk. Det vil sige at alle hovedstæder og lande er oversat til dansk. Bemærk, at der ikke er hovedstæder på det kort som er 100 cm i bredden – altså det kort som hedder Large. Derudover er alle stater i USA også med på kortet – og de er naturligvis også på dansk. Så skal du sikre dig et 3D verdenskort på dansk så slå til nu og køb det her på Designhome.dk. Skal du give verdenskortet som en gave så har vi naturligvis 14 dages fuld returret. Du skal blot ikke have åbnet pakken men returnere til os uåbnet.

Sådan hænger du verdenskortet op

Når du skal hænge verdenskortet op er det vigtigt at du først startet med at sikre, at væggen hvor det skal hænge er helt ren. Tag eventuelt en fugtig klud og tør over. Der efter lægger du hele kortet ud på et bord eller på gulvet så du har et overblik over alle verdensdele og de andre dele der følger med. Vent med at åbne for alle de små øer. Start nu med at brug den venstre skabelon og sæt den op. Har du et vaterpas så brug gerne den så selve skabelonen er helt i vater. Tag nu den verdensdel som passer ind i skabelonen. Begynd nu stille og roligt at bygge videre på næste verdensdel. Når du har sat de første dele så tag skabelon nummer to. Placer den den afstand fra nummer 1 som du har købt kortet i. Har du købt kortet i large, som er 150 cm i bredden så mål 150 cm fra enden af skabelon et over til enden af skabelon nummer to og placer der skabelon to. Igen sørg for, at alt er i vater.

Den næste verdensdel

Nu sætter du den næste verdensdel udefra skabelon to og fortsætter med at bygge på. På et tidspunkt så kommer du til nogle verdensdele hvor du selv på bedste vis må se og måle dig lidt frem til, hvor de skal være. Eksempelvis skal du selv se dig ud af, hvor Grønland skal være og det samme med Australien m.fl., da disse jo ikke “hænger sammen” med andre verdensdele. Men det er nu ikke så svært når du først er kommet i gang. Når du har sat alle de store dele op så kommer turen til de små øer. De ligger i en æske for sig og skal forsigtig knækkes af den plade hvori de er sat. Nu kommer det hyggelige, hvor du skal have god tid. Tag eventuelt en pause til næste dag før du går i gang med de små øer. Det kan tage god tid at sætte dem op, men modsat er det faktisk også rigtigt sjovt.

Alle de så øer skal også hænges op

Alle de små øer du skal sætte op bliver på dit bedste øjemål, da der ikke er skabeloner til dem, men igen du kan se på kortet der medfølger eller du kan også søge efter et verdenskort på google til inspiration. Når du har brugt 1-2 timer på at sætte de små øer op så afslut det hele med placering af kompasset og de medfølgende navne på havene – og endeligt et par fly og skibe.

Tilbehør til verdenskort

Når du nu har sat dit verdenskort op så kan du også hygge dig med at sætte en hel masse tilbehør op. Vi har følgende tilbehør som du kan købe:

  • Flagnåle, 200 styks
  • Billederammer
  • Røde nåle udformet som en stjerne

Du kan vælge dit tilbehør når du er inde og købe verdenskortet. Så kan du vælge i mellem ovennævnte tilbehør. Hvis du vælger flagnåle så får du et flag for hvert land som du kan placere på f.eks. de lande hvortil du har rejst. I hvert land er der forboret et lille hul, hvor du kan placere nålen. Der kan således ikke placeres flere nåle på samme land. Det er ret hyggeligt at sætte nåle op og gå og kigge på hvorhen din næste rejse skal være til. De fotorammer som du også kan vælge som tilbehør er beregnet til at sætte på væggen tilfældige steder. Så kan du sætte et foto ind i rammen og så har du et godt minde fra din ferie. Du kan vælge antal fotorammer når du køber verdenskortet i træ.

Verdenskort i træ – generelt

Et 3D verdenskort i træ er en tredimensionel repræsentation af jorden eller en del af den, som er skåret ud eller graveret i træ. Disse kort kan laves i forskellige størrelser og stilarter, og de kan omfatte forskellige detaljer, såsom lande, bjerge, floder og hav. De kan også være farvekodede for at vise forskellige geografiske træk eller politiske grænser.

3D verdenskort i træ er ofte brugt som dekorative elementer i hjemmet eller på kontoret- De kan være smukke og imponerende stykker kunst. De kan også bruges som undervisningsmateriale til at lære eleverne om geografi og verden omkring os.

Mens 3D verdenskort i træ kan være en smuk og interessant måde at udforske vores planet på. Det vigtigt at bemærke, at de ikke altid er fuldstændigt nøjagtige eller opdaterede på grund af de forskellige faktorer, der kan påvirke jordens overflade, såsom klimaforandringer og politiske ændringer.

Verdenskort – fakta

Et verdenskort er en grafisk repræsentation af jorden i form af et fladt kort, der viser alle lande og oceaner. Det er en samling af data, der er blevet konverteret til en visuel form, der gør det muligt at repræsentere den tredimensionelle verden på en to-dimensionel overflade.

Verdenskort kan variere i størrelse, stil og nøjagtighed. De kan være designet til at vise geografiske funktioner, såsom bjerge, floder og kyster, eller de kan fokusere på politiske grænser og områder.

Verdenskort kan være nyttige til mange formål, såsom at hjælpe med at navigere, planlægge rejser, udforske verden og forstå de globale forhold mellem forskellige lande og regioner. De kan også bruges til undervisningsmæssige formål i skoler og universiteter. Det gælder dog ikke for 3d verdenskort i træ. De er ikke så gode hertil, men er bedre som dekoration.

Det er vigtigt at huske, at verdenskort ikke altid er fuldstændigt nøjagtige, og at de kan have forvrængninger og unøjagtigheder, især når de forsøger at repræsentere en tredimensionel verden på en flad overflade.

Lande – fakta

Der er i alt 195 anerkendte suveræne stater i verden. Disse stater er anerkendt af mindst et flertal af andre suveræne stater og har deres eget territorium, regering og befolkning.

Derudover er der også nogle territorier, som ikke er anerkendt som suveræne stater af alle lande. Men stadig har deres egne regeringer og territorier. Disse inkluderer bl.a. Palæstina, Kosovo og Taiwan. Derudover er der også flere afhængige territorier, der tilhører andre suveræne stater.

Så alt i alt er der flere end 195 lande og territorier i verden, afhængigt af hvordan man definerer og tæller dem.

Hovedstæder – fakta

Der er i alt 197 anerkendte suveræne stater i verden. Hver af disse stater har en hovedstad, hvilket betyder, at der er mindst 197 hovedstæder i verden.

Men der er også nogle lande og territorier, som ikke er anerkendt som suveræne stater af alle lande. Deres hovedstæder anerkendes muligvis ikke af alle. For eksempel har Taiwan en hovedstad (Taipei), men den anerkendes ikke af alle lande som en suveræn stat.

Derudover har nogle lande mere end én hovedstad. For eksempel har Sydafrika tre hovedstæder (Cape Town, Pretoria og Bloemfontein) og Bolivia har to hovedstæder (La Paz og Sucre). Så det nøjagtige antal hovedstæder i verden afhænger af, hvordan man definerer en hovedstad og hvilke stater man anerkender som suveræne.

Byer – fakta

Det er vanskeligt at give et præcist antal byer i verden, da der ikke er nogen universel definition af, hvad en “by” er. Der er dog mange forskellige definitioner og kriterier, der bruges til at definere byer, såsom befolkningstal, økonomisk aktivitet, urbanisering, geografisk udstrækning og politisk status.

Ifølge en rapport fra United Nations i 2018, boede omkring 55% af verdens befolkning i byer. Det betyder, at der er flere end 4 milliarder mennesker, der bor i byer i dag.

Der er også mange forskellige lister over verdens største byer og byområder baseret på forskellige kriterier. For eksempel er Tokyo det største byområde i verden baseret på befolkningstal. Medens New York City er det største byområde i verden baseret på økonomisk aktivitet. Så alt i alt er der et stort antal byer i verden. Det præcise antal afhænger af, hvordan man definerer og tæller dem.

Byg dit eget verdenskort

Hvis du ikke vil købe et af vores 3D Verdenskort i træ så kan du også bygge dit eget. Se her hvordan:

Et 3D verdenskort i træ kan laves på flere måder, men her er en mulig fremgangsmåde:

Fremgangsmåde

  1. Forbered træet: Vælg en træsort og skær et stykke træ ud i den ønskede størrelse til dit kort. Skær det også i den ønskede form (f.eks. en cirkel eller et rektangel).
  2. Tegn konturerne af verden. Tegn konturerne af verden på træet ved hjælp af et mønster eller skabelon. Du kan enten tegne konturerne i hånden eller bruge en computer til at printe et mønster og overføre det til træet ved hjælp af transferpapir eller carbonpapir.
  3. Skær konturerne: Brug en sav eller et skæreredskab til at skære langs konturerne af verden i træet. Du kan også bruge en router eller en laserskærer til at gøre det mere præcist.
  4. Tilføj højde: Brug en dremel eller en anden skæreværktøj til at skære højde og detaljer i kortet, såsom bjerge, floder og kyster. Du kan også bruge andre materialer, såsom metal eller stof, til at tilføje forskellige farver og teksturer til kortet.
  5. Finpudsning: Slib kortet ned med sandpapir for at fjerne eventuelle ru overflader og give det en glat finish. Du kan også tilføje en lak eller bejdse for at beskytte kortet mod slid og skader.
  6. Montering: Mount kortet på en væg eller en anden overflade ved hjælp af monteringsbeslag, kroge eller andre metoder, der passer til din træsort og størrelse.

Det er vigtigt at huske, at fremgangsmåden for at lave et 3D verdenskort i træ kan variere afhængigt af dit træ, værktøjer og tekniske færdigheder. Det kan kræve en del øvelse og tålmodighed for at opnå et smukt og præcist resultat. Har du mistet modet så vær ikke ked af det. Du kan også blot købe et af vores verdenskort her hos Designhome.dk